PszczeliPark
Szynka miodowa z gorczycą / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Szynka miodowa z gorczycą

Składniki


• 75 dag szynki wieprzowej


Sos:

• 2 łyżki płynnego miodu

• pół łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

• łyżeczka sproszkowanych nasion gorczycy


Etapy przygotowania


1. Składniki sosu dokładnie wymieszać w miseczce.

2. Szynkę oczyścić z tłuszczu i pokroić na plastry grubości 2,5 cm. Ułożyć je na ruszcie opiekacza lub piekarnika nagrzanego do 180°C.

3. Posmarować sosem i piec 8 min, po czym przewrócić na drugą stronę, także posmarować sosem i piec jak z pierwszej strony. W czasie pieczenia dodatkowo smarować mięso sosem miodowo-gorczycowym.

4. Pięknie zrumienione mięso podawać na tostach lub z pieczonymi ziemniakami oraz z piklami warzywnymi.

> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2008-06-15 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2008-02-06