PszczeliPark
Smażone banany w miodzie / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Składniki:

  • 6 bananów
  • 6-8 kulek lodów bakaliowych
  • 10 łyżek mleka
  • 10 łyżek gorzkiego kakao
  • 2 łyżki miodu
  • olej

 


Przygotowanie:

  • Banany przekroić wzdłuż i smażyć w małej ilości oleju z obu stron. Gdy się zezłocę polać midem.
  • Równolegle w małym garnku zagotować mleko i do gorącego wsypać kakao. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając, aż czekolada zgęstnieje. Można do smaku dodać 2 łyżki cukru.
  • Banany położyć na talerzykach, nałożyć lody i polać czekoladą.

 

> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2010-05-15 Dodano: 2009-07-06 Dodano: 2009-07-08 Dodano: 2010-10-28