PszczeliPark
Surówka egzotyczna / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Surówka egzotyczna

Składniki


• Główka karbowanej sałaty

• dojrzały, ale dość jędrny owoc awokado

• puszka mandarynek


Sos:

• 2 łyżki oleju

• limonka

• po łyżce miodu i octu balsamicznego lub winnego


Etapy przygotowania


1. Awokado i sałatę umyć, osuszyć. Awokado przekroić na połówki, usunąć pestkę i skórkę, a miąższ pokroić na małe kawałki i wrzucić do salaterki. Dodać porwaną palcami sałatę i osączone z zalewy mandarynki. Polać sosem przyrządzonym z oliwy wymieszanej z sokiem z limonki, miodem i octem, wymieszać. Podawać do pieczonych mięs i ryb.

> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2009-07-08 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2009-04-24