PszczeliPark
Kozi ser z miodem / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Składniki:

  • 35 dag tłustego białego sera,
  • 35 dag koziego białego sera,
  • 25 dag cukru,
  • 100 ml soku z cytryny,
  • 0,5 l wody,
  • 1 słoik miodu,
  • 5 dag orzechów włoskich



Przygotowanie:

  1. Wymieszać oba sery z cukrem i sokiem z cytryny. Dodawać po jednej łyżce wodę cały czas mieszając.
  2. Dość luźną masę wyłożyć na płaski talerz i włożyć do zamrażalnika na 2 godziny.
  3. Po wyjęciu podzielić na porcje, polać miodem i posypać pokruszonymi orzechami włoskimi.
> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-11-13