PszczeliPark
Pieczone gruszki z miodem i baka... / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Składniki:

  • 4 gruszki
  • łyżka soku malinowego
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 łyżki rodzynków
  • łyżka miodu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • sok z cytryny

 


Przygotowanie:

  • Rodzynki posiekać, wymieszać z migdałami oraz miodem, doprawić imbirem.
  • Gruszki wydrążyć od dołu, obrać, skropić sokiem z cytryny i napełnić masą rodzynkowo-migdałowo-miodową.
  • Włożyć do ogniotrwałej miski.
  • Sok malinowy połączyć z winem i polać gruszki.
  • Wstawić na 20 min. do gorącego piekarnika.
  • Podawać na ciepło.

 

> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2009-07-08 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2009-07-06 Dodano: 2010-05-15