PszczeliPark
Bursztynowa cebula / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Bursztynowa cebula

Składniki


• 8 średniej wielkości białych lub żółtych cebul

• 3 łyżki płynnego miodu

• 2 łyżki roztopionego sklarowanego masła

• pół łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki

• ćwierć szklanki soku pomidorowego

• łyżeczka soli


Etapy przygotowania


1. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania.

2. W garnuszku wymieszać miód, roztopione masło, sok pomidorowy, paprykę i sól.

3. Polać tym sosem cebulę, przykryć rondel i zapiekać ok. 60 min w temperaturze 160°C. Podawać na przystawkę lub jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs, drobiu i ryb.

> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2009-05-05 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-05-15 Dodano: 2008-07-09