PszczeliPark
Deser twarogowo-brzoskwiniowy z ... / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Składniki:

  • 20 dag twarogu trzykrotnie mielonego
  • 4 połówki brzoskwiń świeżych lub z syropu/puszki
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki smietanki 18-procentowej
  • 2 łyżki rozpuszczalnego kakao
  • 1/2 tabliczki czekolady mlecznej
  • 2 łyżki likieru jajecznego Advocaat

 

Przygotowanie:

  • Twaróg rozetrzeć z miodem i kakao. Dodać śmietankę i wymieszać. Czekoladę zetrzeć na tarce.
  • Na talerzu ułożyć połówki brzoskwiń, szprycą nałożyć do każdej serek, skropić likierem i posypać czekoladą.

 

> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2008-06-15 Dodano: 2008-06-14 Dodano: 2010-11-13