PszczeliPark
Szaszłyki w miodowej glazurze... / Przepisy nie tylko kulinarne z miodem / MIODY / Strona główna <

Szaszłyki w miodowej glazurze

Składniki


• Po 8 parówek i małych pieczarek

• cebula

• 2 łyżki keczupu

• łyżka miodu

• po łyżeczce oliwy i posiekanej natki pietruszki


Etapy przygotowania



1. Obrane z osłonek parówki pokroić na 3–4 kawałki, pieczarki oczyścić, pokroić na połówki lub ćwiartki.

2. Na szpadki nadziewać na przemian kawałki parówek i pieczarek. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać keczup, miód i natkę, chwilkę dusić mieszając.

3. Ułożyć szaszłyki na ruszcie, posmarować przygotowanym sosem i opiekać ze wszystkich stron ok. 8 min, polewając resztą sosu. Podawać z pieczywem.

> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-04-20 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2008-06-15