Archiwum aktualności / Strona główna <

Archiwum aktualności

Biesiada u Bartnika 4-5 lipca 2009 GALERIA (2009-07-05)

Biesiada u Bartnika 4-5 lipca 2009

Zapraszamy do galerii zdjęć z XVIII Biesiady u Bartnika

4 i 5 lipiec 2009 roku przeszły już do historii. Tegoroczna Biesiada u Bartnika, tak jak i poprzednie, była niesamowita. Tłumy gości  świadczyły o popularności tej największej imprezy pszczelarskiej w Polsce. Ogromne wrażenie wywarł niespotykany spektakl światła i dźwięku, kończący I dzień Biesiady. Drugi dzień obfitował w występy artystyczne na scenie w parku. Goście mogli na licznych straganach i stoiskach zakupić miody, sprzęt pszczelarski, matki pszczele, książki, pamiątki... mogli przypatrzeć się pracy kowala, zrobić sobie unikalne pamiątkowe zdjęcie za pośrednictwem pracowników Gazety Krakowskiej, posmakować naturalnych miodów i rozkoszować się smakiem miodów pitnych. Każdy mógł najeśc się i napić do syta w Bartnej Chacie. Atrakcją dla dzieci były przejażdżki konne, plac zabaw i loteria. Skansen pszczelarski był również oblegany przez zwiedzających. Słonecznapogoda sprzyjała wszystkim, zarówno organizatorom jak i gościom. Żeby poczuć Biesiadę u Bartnika trzeba tutaj po prostu być. A do następnej imprezy już niedługo, tylko 360 dni...

 

 

Anna i Janusz Kasztelewiczowie w karykaturze

Regionalne smaki - Warszawa - Nowy Świat (2009-06-29)

Miód, kiełbasa, moda i Chopin...

Miód, moda, kiełbasa i Chopin...

W ostanią niedzielę czerwca na warszawskim Nowym Świecie  spotkałem swojego znajomego nauczyciela ze szkoły w Pszczelej Woli Mieczysława Janika.

 

[DSC07310.JPG]

Zachwalał i sprzedawał swój wyśmienity, pszczelowolski miód...

XVIII Biesiada u Bartnika w Stróżach 4-5 lipca 2009 (2009-06-19)

XVIII Biesiada u Bartnika

Osiemnastka  Bartnika ze Stróży

4-5 lipiec...dwa dni najlepszej imprezy pszczelarskiej w Polsce!!!

 

 

 

 

 

Serdecznie zapraszam

Janusz Kasztelewicz

Kuchnia z Okrasą: Z sądeckiego miodu (2009-06-06)

Kuchnia z Okrasą: Z sądeckiego miodu

Karol Okrasa i Janusz Kasztelewicz w kuchni miodowej

Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.

 

 

Z sądeckiego mioduSądecki Bartnik - Anna i Janusz Kasztelewicz

 

Dzień miodu i pieroga- Biszcza- 7 czerwca 2009 (2009-06-04)

Dzień Miodu i Pieroga - www.ph.barc.pl

Dzień Miodu i Pieroga

 

Włodzimierz Cyc i władze gminy Biszcza zapraszają na „Dzień miodu i pieroga”. Impreza odbędzie się w najbliższą niedzielę, 7 czerwca, na placu przy GOK

Festyn rozpocznie się o godzinie 14. Wystąpią zespoły śpiewacze z Biszczy i Bukowiny, Gminna Orkiestra Dęta, zespoły taneczne z Gminnego Ośrodka Kultury i teatr tańca z Lublina. Później na scenę wyjdą zespoły „Sky” i „Cliver”, a na koniec do tańca zagra „Solaris”. Będą zabawy i konkursy, m.in. na najsmaczniejszy pieróg, pokazy karate i degustacje miodu.

 

pieróg z mięchem ptakowym

 

Kliknij aby obejrzeć w pełnym rozmiarze

Polska uratuje pszczelarstwo w Japonii ? (2009-06-01)

Matki pszczele

"Rzeczpospolita" w ekstazie - uratujemy japońskie pszczelarstwo !!!

Polskie pszczoły polecą do Japonii
Polska szykuje się do eksportu pszczół do Japonii. Byłby to pierwszy przypadek wysyłki tych owadów za granicę. Na marcowych, największych w Azji, targach żywności Foodex 2009 w Tokio Japończycy oglądali m.in. produkty Sądeckiego Bartnika. Zainteresowali się importem pszczół z Polski. - Rozmowy są w toku. Japończyków zaciekawiły nasze miody pitne, ale chcą też kupić 2 - 3 tys. matek pszczelich - mówi "Rz" Tomasz Król, zastępca dyrektora ds. handlowych Gospodarstwa Pasiecznego Sądecki Bartnik.

czytaj art.:

źródło:Rzeczpospolita

 

 

 

Saszetki z miodem Sądeckiego Bartnika (2009-05-30)

Saszetki z miodem Sądeckiego Bartnika

Praktyczne i wygodne saszetki z miodem

Firma "Sądecki Bartnik" wprowadziła na polski rynek praktyczne w użyciu 20 gramowe saszetki z miodem. Są wygodniejsze od popularnych "śniadaniówek", które serwowane są w większości restauracji hotelowych. Szczególnie dzieciom przypadają do gustu. Jeżeli miód się krystalizuje w saszetce, to możemy ogrzać go ciepłem swych dłoni w kilka chwil.

 dsc09355

Ruszyła produkcja najdroższego miodu świata (2009-05-28)

Produkcja miodu wg ONET.PL - jaki kretyn to napisał?

 ONET.PL... S.U.P.E.R.P.R.D.U.K.C.J.A.

 

Ciekawostki?

 

WENN, PU/00:07
Ruszyła produkcja najdroższego miodu świata...
W Kornwalii rozpoczęła się produkcja najdroższego miodu świata, który do tej pory był wytwarzany głównie w Nowej Zelandii.

Miód Manuka, który pomaga podobno na takie dolegliwości, jak ból gardła, trądzik, oparzenia słoneczne i problemy trawienne, będzie produkowany przez 100 tysięcy pszczół na farmie Tregothnan, zaś jego pojedynczy słoiczek o pojemności 100 ml będzie kosztował aż 50 funtów.

http://g.infor.pl/p/_wspolne/pliki/24000/brytyjskie_funty_24008.jpg

 


 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60


Przejdź do bieżących aktualności
> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2009-07-08 Dodano: 2010-11-13