Kuchnia z Okrasą: Z sądeckiego miodu / Strona główna <

Kuchnia z Okrasą: Z sądeckiego miodu

12:30 TVP 1 sobota, 6 czerwca 2009

magazyn kulinarny

prow. Karol Okrasa

 

Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.
W tym wydaniu Karol Okrasa odwiedza gospodarstwo pasieczne w Stróżach niedaleko Grybowa. Jego właściciel Janusz Kasztelewicz pokazuje niezwykłe Muzeum Pszczelarstwa, które otworzył w swojej pasiece. Na koniec programu mistrz kulinarny z pomocą pana Janusza przyrządza dwa dania: truskawki w miodzie pitnym z suszonymi pomidorami i ciastkiem gryczanym oraz polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie z glazurowanymi owocami.

Kuchnia z Okrasą możesz oglądać także...

 

źródło: teleman

 
> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2009-07-06 Dodano: 2009-05-05 Dodano: 2009-10-24 Dodano: 2010-04-20