Kuchnia z Okrasą: Z sądeckiego miodu
12:30 TVP 1 sobota, 6 czerwca 2009
prow. Karol Okrasa
Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.
W tym wydaniu Karol Okrasa odwiedza gospodarstwo pasieczne w Stróżach niedaleko Grybowa. Jego właściciel Janusz Kasztelewicz pokazuje niezwykłe Muzeum Pszczelarstwa, które otworzył w swojej pasiece. Na koniec programu mistrz kulinarny z pomocą pana Janusza przyrządza dwa dania: truskawki w miodzie pitnym z suszonymi pomidorami i ciastkiem gryczanym oraz polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie z glazurowanymi owocami.
Kuchnia z Okrasą możesz oglądać także...
- 15:35 Pią 12 Cze, TVP 1 Kuchnia z Okrasą: Piróg biłgorajski
źródło: teleman