Dni Żywności Prozdrowotnej i Regionalnej w Świdnicy / Strona główna <

Dni Żywności Prozdrowotnej i Regionalnej w Świdnicy

Na targach królować będą miody,  pieczywo wypiekane zgodnie z tradycyjną recepturą, konfitury, przetwory owocowo-warzywne, produkty leśne i wiele innych, a wśród nich ser jako król tegorocznych targów, to wszystko będzie można skosztować i zakupić na świdnickim Rynku.

 

Impreza z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem mieszkańców naszego powiatu i jego okolic. Nic dziwnego, przecież moda na zdrowe odżywianie ma coraz większą rzeszę fanów. Targi Żywności Prozdrowotnej i Regionalnej będą więc dla nich niesamowitą gratką. Ale nie tylko dla nich. Do odwiedzenia stoisk targowych zapraszamy także tych, którzy chcą spróbować jak smakuje wypiekany tradycyjnie chleb z dodatkiem śliwki, czosnku czy orzechów, zakupić przed sezonem zimowym syropy z aronii i malin, przetwory leśne przywiezione z czystych ekologicznie terenów Kaszub czy skosztować ciasta z warzyw i mąki orkiszowej.

Tegoroczne obchody Dni Żywności Prozdrowotnej i Regionalnej zaplanowano na świdnickim Rynku. W piątek i sobotę w godzinach od 10.00 do 18.00 będzie możliwość degustacji i zakupu żywności prozdrowotnej od ponad 21 wystawców (w ubiegłym roku było ich 15) z terenu powiatu: świdnickiego, kartuskiego, chojnickiego, tatrzańskiego, łowickiego, bolesławieckiego, kamiennogórskiego, jeleniogórskiego, dzierżoniowskiego, kłodzkiego, żywieckiego, milickiego i wrocławskiego.

 
> Galeria zdjęć (losowe zdięcia)
Dodano: 2009-04-24 Dodano: 2009-04-24 Dodano: 2010-11-13 Dodano: 2010-11-13